Koupit nebo pronajmout?
Nemovitost
Lokalita

Daňková reality -reality s příběhem.

Filozofové!

Jsou setkání náhodná? Nemyslím si.

Ozvala se mě paní na pronájem nebytových prostor. Domluvila jsem schůzku, prohlídku s majitelem a vypadalo to nadějně. S paní jsme povídaly, za jakým účelem prostory hledá a o všem kolem. Pro filozofickou školu. Hned jsem dostala pozvání na přednášku. Zajímavé, zajímavé. V mládí jsem si koupila knihu o antické filozofii a vlastně jsem ji nikdy pořádně neotevřela, moc složité. Teď potkám někoho, kdo mě může s filozofií seznámit.

První prostory nakonec nevyšly, a tak jsem zkusila zdánlivě nemožné. Zadání neodpovídalo nabízenému, a přesto jsem domluvila schůzku se správcem budovy, firmy, pro kterou pracuji. Kde vím, že se dá ledaco domluvit a co se dojedná, to platí. Vyšlo to. Filozofové si vymysleli potřebné prostory na míru, co potřebovali firma udělala, terminy se stihly. Ještě když mají veřejné přednášky, pronajímají si v budově další prostory. Dokonce mají i dílnu, kterou měli někde ve sklepě.  Historický stroj na vázání knih stojí majestátně v jejich nové knihovně.

Já zatím nastoupila do kurzu Filozofie pro život a jako perly ke mně dopadaly informace, které bych asi už nehledala. Zkráceně jsme prošli dávné kultury a jejich moudrosti. Spojily se mi střípky mých vědomostí s dávným poznáním lidstva, a dokonce jsem se dozvěděla, že to, v čem nacházím smysl života už dávno přede mnou učil ve Starověkém Řecku Platon ve své škole o morálce. Kdo jsme, proč tady jsme a co mám pochopit? Jaké jsou hodnoty života? A třeba i to, že neexistuje větší bohatství, než je ochota? To jen tak na okraj. Mám radost, že tato mezinárodní organizace na bázi filozofie, kultury a dobrovolnictví má krásné, funkční nové prostory právě v budově spojené se zlínskou historií. Lidé, kteří tuto práci dělají, ji dělají po pracovní době, bez nároku na odměnu a celá organizace je financována z příspěvků členů a výdělků ze vstupného na přednáškách. K tomu ještě pečují o kus lesního pozemku v majetku obce a pořádají mimo jiné i kursy první pomoci.

Filozofie láska k moudrosti, báječné! A to mě čeká kurz rétoriky, abych se posunula v tom, jak lépe vyjádřit své myšlenky a umět mluvit i naslouchat druhým. S psaním je to jednodušší, vracím se k textu a piluji, ale to, co řeknu, zpět nevrátím.  Rétorika - velká výzva!

Mám to krásnou práci, můžu potkávat zajímavé a obohacující lidi.

    Vytvořit poptávku

    • Byty
    • Domy
    • Rekreační objekty
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky
    • Ostatní

    Upřesnit

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci

    Vyhledat vhodné nemovitosti

    • Byty
    • Domy
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky

    Upřesnit

    Vyhledat fulltextově

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci