Koupit nebo pronajmout?
Nemovitost
Lokalita

Daňková reality reality s příběhem.

 

Potkávání

 

Potkala jsem paní s kočárkem. Paní, pro kterou jsem kdysi dělala, Prodávala jsem chalupu v jejím vlastnictví a pak i nemovitost, ve které bydleli s manželem po návratu z ciziny. Byli tenkrát rozcestovaní po světě, léta žili a pracovali v zahraničí. Dnes už jsou zpět, bydlí ve městě, našli si dobrá zaměstnání a co je nejkrásnější, mají miminko.

Tak krásně to život zařídí, najednou je všechno jinak, je tady nový človíček a převrátí všechno vzhůru nohama. Paní mě prý už několik dní vyhlíží, potřebují poradit. Je načase usadit se v rodném domě, vypořádat se se sourozenci a mít konečně místo, kde jsou opravdu doma.

Jsem pozvaná na návštěvu tam, kde po generace žila rodina pospolu. I když se mladí různě zatoulali, vždycky se měli kam vrátit. Jedu správně? Opravdu tady žijí lidé? Cesta úzká, i když asfaltová vede lesem, na stráních rozsypané chaloupky a chaty, kolem potůček. Sláva, našla jsem a už mě čekají!

Je třeba vymyslet jak se slušně a ke všeobecné spokojenosti vypořádat tak, aby se všichni sourozenci mohli scházet ve shodě a nikdo se nebude cítit poškozen.

Rodový majetek je velký závazek. Je třeba investice, opravy, budování, zvelebování. A hlavně mít to všechno pro koho dělat, vidět pokračování rodu. Mladí se práce nebojí, děťátko bude vyrůstat ve zdravém prostředí a celá širší rodina se bude moci vracet domů.

Všechno vymyslet, projednat, domluvit právníka a být při jednání, to je taky moje práce, práce realitního makléře. Baví mě to.

Návštěva s objevováním nových krásných míst, milí lidé, samoty na dohled v kopcích. Pasekáři, tak se lidem žijícím tady na samotách říkalo. Byli od sebe sice vzdálení, ale přece si byli blíž než lidé dnes. Když bylo třeba, soused pomohl. Doufám, že se tato tradice udrží. Mnohé chalupy už byly prodány, přešly do majetků lidí, kteří hledají klid a odpočinek. A jsou za to ochotni zaplatit. Noví majitelé už nejsou spjati se zemí, jako místní. Už se nemusí živit tím, co vypěstují a vychovají jako ti původní obyvatelé.

 V náručí přírody se uzdravují duše i těla, už jen pobytem v ní. Příroda je k nám laskavá, proto ji prosím respektujme a chraňme.

    Vytvořit poptávku

    • Byty
    • Domy
    • Rekreační objekty
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky
    • Ostatní

    Upřesnit

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci

    Vyhledat vhodné nemovitosti

    • Byty
    • Domy
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky

    Upřesnit

    Vyhledat fulltextově

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci